Loading…

Bli en bidragsyter på norskbloggen vår!

Odd2 Odd Bjerga
Bli en bidragsyter på norskbloggen vår! -

Bli en bidragsyter på norskbloggen vår!

Monday, February 29, 2016

Write-blog

Har du lyst til å skrive bloggartikler med nyttig innhold for norskelevene dine? Vi starter snart opp et prosjekt for å nå ut med en hjelpende hånd til alle de som ønsker å lære seg norsk på nettet eller på egenhånd.  

Lingu har i noen år hatt en liten norskblogg, men har kun publisert sporadiske nyheter og artikler. Nå ønsker vi å trappe opp tempoet ganske kraftig og publisere både videoer, webinarer og bloggposter for de som vil lære norsk. Det kommer også et nytt design av forsiden om noen uker som skal framheve denne nye retningen.  

Vi vil publisere artikler hver uke, og måle effekten av dette løpende. Vi har konkrete vurderingskriterier for bloggpostene og premierer forfatteren av det beste innholdet hver måned!

Liker du å skrive og har du lyst til å bli en bidragsyter til norskbloggen, kan du ta kontakt med oss og be om mer informasjon.  

 

Hva skal publiseres på norskbloggen?

Innholdet vi ønsker kan deles inn i tre ulike formater:

  1. Bloggartikler
  2. Live webinarer
  3. Screencast-videoer

  Innholdet skal lages på engelsk eller lettnorsk, avhengig av type innhold. Skal man for eksempel forklare et grammatisk fenomen, bør man benytte engelsk som språk og lettnorsk som støttespråk og eksempler. Eller hvis man skal illustrere eller forklare noen norske idiomer, kan man gjerne bruke (lett)norsk som hovedspråk og engelsk som støttespråk.  

 

Hva skal bloggartiklene handle om?

  • Didaktisk eller pedagogisk innhold: ”Slik bruker du pronomenet som
  • Studieteknikk: ”10 praktiske måter å bygge et bedre ordforråd på”
  • Ressurser: ”Hjelp barna dine lære norsk ved hjelp av NRK Super”

 

Live webinarer

Webinarene kan ha samme type innhold som ellers på norskbloggen, men her kan vi også tillate litt off-topic temaer som går på integrering og finne seg til rette i det norske samfunnet generelt. Dette mediet egner seg ypperlig for intervjuer!  

Liker du å skrive eller undervise på nettet? Ta kontakt med oss og be om mer informasjon om hvordan du kan bli en bidragsyter!